Що таке Ролі та як дати користувачам доступ до розділів та функціоналу

Розповідаємо, як швидко налаштувати доступи до різного функціоналу KeyCRM для ваших співробітників.
Написано Богдан Починок
Оновлено 3 місяці тому

Навігація:

  1. Що таке "Роль"?
  2. Як додати "Роль"?
  3. Як призначити чи змінити "Роль" співробітнику?
  4. Редагування, копіювання та видалення ролей.

Що таке "Роль"?

Роль - це аналог "посади" співробітника в системі KeyCRM. Вона дозволяє попередньо налаштувати набір доступних функцій і даних, після чого миттєво їх встановити в налаштуваннях користувача.

Налаштувавши ролі один раз, ви зможете їх надавати співробітникам і не витрачати час на встановлення обмежень доступу щоразу при додаванні нового користувача.

Щоб побачити інформацію про ваші ролі, перейдіть в «Налаштування», вкладка «Ролі»:

Спочатку в KeyCRM є кілька готових шаблонів для ролей, які ви можете використовувати для себе, редагувати або видалити:

Administrator - повний доступ до всіх функцій та інформації на замовлення, право додавати та видаляти користувачів та весь інший функціонал, доступний для користувачів нашої CRM.

Manager – теж великий функціонал, але не має права керування джерелами та перегляду статистики.

Логіст - доступ до служб доставки, списку замовлень, формування ТТН та оповіщення клієнтів.

Як додати "Роль"?

Щоб створити нову роль, натисніть кнопку «Додати роль» у верхньому правому куті, у розділі «Ролі». Після цього відкриється вікно форми для нової ролі:

Вкладка основна інформація

В полях цієї вкладки потрібно вказати:

  • зрозуміла назва для ролі;
  • колір ролі (завдяки кольору в системі буде простіше орієнтуватися до якої ролі належить той чи інший співробітник).

Вкладка права доступу

На вкладці «Права доступу» можна надати права для дій співробітника. Список прав може стосуватися аналітики, загальних налаштувань, доступів до чатів, заявок, каталогу, покупців тощо:

Проставте галочки в розділах, до яких ви хочете надати доступ саме для цієї ролі. При подальшому редагуванні ролі їх можна буде знімати або ставити заново.

Зверніть увагу! Незалежно від налаштувань по ролях, ви також можете налаштувати права перегляду та редагування кожного поля в замовлення окремо.

Вкладка налаштування статусів замовлення

У розділі «Налаштування статусів замовлення» можна налаштувати:

  • статуси, у яких роль зможе бачити замовлення у загальному списку;
  • статуси, у яких роль зможе перекладати замовлення.

Докладніше це налаштування можна вивчити у статті про доступ користувачів до замовлень.

Як призначити чи змінити роль співробітника

Присвоїти роль співробітнику можна або відразу при додаванні користувача до системи, або відредагувати існуючого користувача.

Щоб відредагувати — перейдіть до «Налаштування», розділ «Користувачі», натисніть три точки біля потрібного користувача і виберіть зі списку «Редагувати»:

У рядку "Роль" змініть її на потрібну та натисніть "Зберегти".

Редагування, копіювання та видалення ролей

Щоб відредагувати вже створену роль, перейдіть у той самий розділ «Ролі», і натисніть значок олівця в останній графі біля тієї ролі, яку ви хочете відредагувати.

З'явиться таке саме вікно, як і при її створенні, в якому ви можете внести всі необхідні зміни.

У колонці дій також можливо копіювати роль, це можна використовувати для її подальшого редагування, і зручно в тих випадках, коли потрібні кілька ролей з невеликими відмінностями.

І остання кнопка - це видалення ролі, вона доступна тільки в тому випадку, якщо користувачів з цією ролею немає у вашому кабінеті.

Теги: роль, співробітник, должность. 

Чи була наша стаття корисною?