Налаштування доступу до статусів замовлень

Щоб ваші співробітники не бачили замовлення у тих статусах, з якими вони не працюють, ви можете налаштувати відображення замовлень за статусами.
Написано Богдан Починок
Оновлено 3 тижні тому

Якщо у вас складний ланцюжок обробки замовлень, ви можете налаштувати KeyCRM так, щоб на кожному кроці цього ланцюжка замовлення бачили тільки певні співробітники.

Наприклад, після зміни статусу на «Переданий у виробництво» його зможуть бачити співробітники за участю «Швея». Після того, як замовлення буде готове, і його статус змінять на «Готов до відправлення», він стане доступним ролі «Логіст».

Де знаходяться налаштування  статусів замовлень

Перейдіть в «Налаштування»«Ролі», натисніть на «Редагувати» (олівець) навпроти назви необхідної ролі. У вікні редагування перейдіть на вкладку «Налаштування статусів замовлення».

Важливо! Для ролі адміністратора недоступне налаштування статусів, тому що адміністратори за замовчуванням мають доступ до всієї інформації. Рекомендуємо створювати окремі ролі під конкретні завдання та налаштовувати їм необхідні доступи.

Видимість замовлень

На цій вкладці можна обрати статуси, замовлення яких будуть відображатися для цієї ролі. За замовчанням встановлено «Усі статуси», а перейшовши на «Тільки обрані» можна відмічати статуси.

Зверніть увагу! Якщо у ролі вказано «Тільки обрані» статуси, то при створені нового статусу замовлення відмітка (галочка) в налаштуваннях  автоматично не проставляється.

Якщо встановлено «Усі статуси», то відмітка автоматично встановиться біля нового статусу.

Доступні статуси для вибору

На цій вкладці можна вибрати статуси, в які можна переводити замовлення

Наприклад, у вас кілька комплектувальників, і вони по черзі беруть замовлення на збирання. У такому випадку ви можете тільки для ролі комплектувальника дати доступ для вибору статусу «Комплектується», а для решти співробітників зробити проміжний статус, куди вони переводитимуть замовлення, і вже з цього статусу їх забиратимуть комплектувальники, переводячи статус «Комплектується».

Після додавання пунктів обов'язково натисніть кнопку «Зберегти».

У цій статті розібрались, як підключати співробітників під різними ролями налаштувавши, які статуси їм доступні для перегляду та вибору в замовленнях. Також за потреби можна налаштувати окремі доступи по полям  та обмежити доступ по джерелам.

Теги: обмеження ролі по статусам замовлення, доступу до статусів замовлень, відображення замовлень за статусами
Чи була наша стаття корисною?