Вимкнення та доступ до полів для замовлення

Розповідаємо як включати/відключати поля в замовленнях та обмежувати доступ до них
Написано Владислав Пономарь
Оновлено 4 місяці тому

В KeyCRM ви можете обмежити доступи не тільки до розділів чи функціоналу по ролям, а також налаштувати перегляд чи редагування кожного поля співробітниками у замовленнях відповідно до ваших потреб:

  • заборонити редагування поля з інформацією, яку не потрібно змінювати певним ролям користувачів;
  • приховати відображення поля, які не мають бачити певні ролі;
  • вимкнути поля, які не використовуються у роботі.

Щоб відкрити налаштування полів, перейдіть до «Налаштування»«Замовлення» → вкладка «Поля замовлень». В цьому розділі ви побачите дві вкладки: «Доступ по полям» та «Доступ по ролям». Обидві виконують однаковий функціонал, але відображають інформацію у різному форматі.

Доступ по полям

У цій вкладці можна виконати наступні дії:

  1. Вимкнути поле у замовленнях одразу для всіх користувачів. Воно буде приховане і відповідно не буде доступне для перегляду;
  2. Перегляд — вказати ролі, які будуть бачити поля у замовленнях;
  3. Редагування — вказати ролі, які зможуть редагувати відповідні поля.

По натиску на назву ролі, з'явиться меню у якому буде список ролей. Оберіть необхідні ролі для відображення/редагування поля і натисніть «Зберегти»:

Зверніть увагу! Якщо у колонці перегляду не обрати жодної ролі, доступ буде відкритий всім ролям.

Якщо у колонці редагування не обрати жодної ролі, доступ буде відкритий всім ролям, які мають доступ для перегляду.

Щоб відфільтрувати поля у яких є доступ лише у певних ролей, натисніть на стрілочку біля назви колонки доступу, оберіть необхідну роль та натисніть «Підтвердити».

Натиснувши на кнопку «Скинути», обраний фільтр прибирається:

Доступ по ролях

Якщо вам потрібно перевірити доступи надані певній ролі та змінити їх, то в цій вкладці можна швидко налаштувати доступи по полям для кожної ролі окремо

  1. Оберіть роль для відображення доступів;
  2. Відмітьте або приберіть галочки у полях для перегляду/редагування;
  3. Обрати все — якщо необхідно відмітити всі поля для перегляду/редагування;
  4. Зняти все — якщо необхідно прибрати відмітки зі всіх полів для перегляду/редагування.
Зверніть увагу! Якщо у вкладці «Доступ по полям» по окремому полю відмічений доступ для всіх ролей, то прибрати галочку не можна.

Важливо! Після необхідних налаштувань, обов'язково натисніть на кнопку «Зберегти», яка знаходиться внизу сторінки.

Теги: Вимкнути поле, поле, поля, відключення полів, обмежити доступ, додати поле, керування полями, керувати, приховати поле, скрити поля
Чи була наша стаття корисною?